i found nemo

DATUM:2010-12-30 KLOCKSLAG:12:24:30

Ja nu har det hänt lite igen. Vi var ute på dykturen en hel dag. Det var helt obeskrivligt. Underbart väder, underbart rev, underbara instruktörer, underbar världen där under. Jag visste att jag alltid älskat att snorkla men detta var nåt helt nytt och nu är jag mer än någonsin sugen på att ta dyk certifikat!

Dagen efter var vi iväg och kolllat in flera vattenfall.
Och eftersom det är wet season nu så är det helt underbara, mycket vatten och fint. Vi har också hunnit byta plats och hotell. Vi bor just nu på ett jätte mysigt hotell mitt i Cairns city och har utsikt över hamnen och havet. Igår gjorde vi Cairns osäkert genom att festa till det och var ute hela natten.

Idag åkte vi till en Creek med kristallklart vatten och det var kanske det finaste jag sett i hela mitt liv. Vi spenderade hela dagen där och vara njöt, solade, badade och gick till en lookout. På väg dit såg vi en sköldpadda, en ål och en orm!

Imorgon ska vi ta vårat pick och pack och åka till Port Douglas. På dagen ska vi försöka hinna med ett till vattenfall och sedan en sväng till regnskogen, daintree för att kanske få se lite fräcka djur. På kvällen ska vi såklart fira in det nya året, vilket jag kommer göra 9 timmar före er, känns lite konstigt..

Ta hand om er. Bilder kommer väl när jag känner att jag har tid. Just nu vill jag verkligen inte spendera någon tid till att fixa med det, men det kommer förhoppningsvis när jag kommer hem igen.



xoxo

shark bait

DATUM:2010-12-27 KLOCKSLAG:11:48:57

SOL idag också, LYCKA. Klev upp kl 7 för att köra lite intervall träningen, vilket fick mig att sakna fotbollen. Men efter lite svett ocg tårar var det dags för poolen hela dagen, bollspel, glass och chill. Sedan blev det en snabbis till gymmet, god middag och nu sängen. För imorgon händer det grejer så måste vara pigg.

Imorgon ska vi ta den här resan ett steg längre. Vi ska kl 7.00 imorgon bli upphämtade för att åka in till Cairns (vi bor 20 min utanför just nu, plam cove om ni vill googla). Där ska vi ta en båttur ut till det yttre barriär revet för att snorkla och göra två till stopp för att DYKA. Vi ska kan man säga nästan bli shark bait, NEJ DÅ, skoja bara men lite nervös är jag kan jag erkänna, efter alla historier vi fått höra av alla som bor här. Men förhoppningsvis ska vi klara alla tester, hålla oss ifrån hajarna och att alla stormar håller sig borta. Håll tummarna för oss :)

Så nu dags för sängen men först lite serie, Modern family (hett tips om ni inte sett den, grymt skoj).

xoxo

blacktip shark

DATUM:2010-12-26 KLOCKSLAG:08:15:44

Igår hittade solen oss igen. Så igår spenderade vi dagen vid havet för lite fiske. Efter fisketuren utan lycka var det dags att inviga poolen och poolbaren. Vi bor så himla fint så jag kan knappt ta in allt! Efter den heldagen var det dags för lite brasiliansk bbq, älskar den maten, jag ska laga den till alla sen när jag kommer hem, om jag lyckas, haha. Efter middagen tänkte vi gå och fiska igen för att prova lyckan på kvällen, men precis när vi klev utanför dörren började regnet ösa ner. Så det blev en filmkväll istället men glass :)

Underbart väder idag också, lite sol och lite moln, perfekt. Klev upp 5.15 för lite morgon fiske, och det var det värt! Vi fick se två black tip sharks fiskas upp, sjukt coolt! Vi hade dock ingen lycka men jag var lika glad för det och sprang runt och tog kort och kollade på när alla andra fiskade, (pappa här använder dom fiskar som lever till bete, annorlunda men väldigt kul, dom bara kastar ut fisken och sen får den simma runt lite tills en större fisk vill äta den). Efter fisket var det poolen som gällde igen, blev även en sväng till gymmet och nu väntar middag, chili pasta :)

Och som det ser ut nu kanske vi inte kan komma hem i tid till Brisbane, 5 vägar är avstängda pga regnet... Men det är ett senare problem, vi fortsätter att njuta och får lösa det när det närmar sig.

Bilder har jag ännu inte orkat och hunnit fixa, men det kommer när jag har tid, hoppas ni förstår mig!

God fortsättning på er alla!
xoxo
Idag hittade solen oss igen! Så dagen har spenderats vid havet för lite fiske, vid poolen för lite drinkar och bad och nu väntar brasiliansk bbq, kvällsfiske och ost och kex. Jag och Emmy Häggkvist living the dream!

Lyx liv eller student liv? Just nu undrar jag

DATUM:2010-12-23 KLOCKSLAG:16:43:05

Äntligen framme i Cairns. Efter 10 timmars väntan fick vi äntligen åka på den översvämmade vägen. Har nog aldrig sett så mycket vatten och inga krokodiler eftersom det var så mörkt, tur var väl det kanske, haha. Men som sagt, äntligen framme och vilket hotell!!! Har aldrig satt min fot på ett sånt fint hotell. Stora sovrum, stort kök, två vardagsrum, två balkonger och på ena en jacuzzi, två stora toaletter, spa pool precis utanför våran suite och två stora pooler och en poolbar, hotell frukost varje morgon och bbq på balkongen. Julen är räddad!

Bilder kommer, jag lovar. Medans ni väntar kan ni kolla in deras hemsida http://www.peppers.com.au/beach-club-spa/



xoxo

akta er för krokodilerna

DATUM:2010-12-23 KLOCKSLAG:03:45:40

Jaha, just ni sitter vi fast någonstans mellan Airlie beach och Cairns. Vi har suttir här i cirka två timmar. Vi sitter fast här pga REGNKAOS. Vi kanske kan ta oss förbi den översvämmande floden, och kanske inte. OM vi får försöka ta oss över så sa dom till oss att akta oss för krokodilerna som kan komma simmandes i den översvämmnade floden. Känns både spännande och livsfarligt men det ska nog gå vägen. Just nu vill vi bara komma fram till Cairns så inte hela julen är förstörd.. Men vi försöker att hålla humöret uppe och tänka positivt. OM vi inte kan komma från till Cairns kommer vi åka tillbaka till Airlie beach och spendera några dagar där. Vi har iaf en plan B. Nu vill jag inte att ni ska freaka ut där hemma, vi gör inget dumt, vi kommer inte försöka ta oss över om det inte är säkert!!

Annars har v haft det toppen i Airlie beach. Vi köpte fiskespön och fiskade igår, vi fick 5 fiskar totalt. Jag fick någon typ av blåsfisk som blåsde upp sig som tusan och såg läskig ut. Så vi rörde den inte och det var tur det för den var jätte giftig och vi var tvungna att skära av linan. Men det var riktit kul att fiska och vi såg massa färggranna fiskar. Vi glömde dock bort hur stark solen var så vi brände oss lite, även fast solen knappt var framme, så vi lärde oss en läxa!

Jag hör av mig så fort jag vet något mer om vädret och vägarna.
Om jag inte har tillgång till internet önskar jag er ännu en gång en riktigt riktigt God Jul och håll tummarna för oss!



xoxo

airlie beach

DATUM:2010-12-21 KLOCKSLAG:09:00:30

Efter 2 dagars bilresa är vi framme i Airlie Beach och här kommer vi stanna ytterligare två nätter och tre dagar. Igår mötte vi upp Nisse, Karin och Niklas med vänner för att festa lite med dom. Det blev inte allt för sent eftersom idag väntade äventyr! Vi bor för övrigt på ett JÄTTE fint hotell, James har fixat så vi har mer än 50% rabatt så vi lever lyxliv till otroliga priser.

Just nu har vi precis kommit hem från en heldag ute på havet.
Vi har varit med om Ocean Rafting. Vi har sett helt underbara ställen ute vid alla otroliga öar vid Whitsundays, snorklat och sett fiskar som var större än mig och en jätte stor sköldpadda. Vi klarade oss från regn hela dagen men nu regnar det lite. Vi är inne i en regnperiod här down under, tydligen väntar ännu mer regn och stormar, men vi hänger inte läpp utan lever livet!

Ta hand om er!

xoxo

GOD JUL

DATUM:2010-12-18 KLOCKSLAG:15:11:19

Imorgon eller mer exakt om 4 timmar börjar kanske det största och längsta äventyret sedan jag kom till Australien. 16 dagars roadtrip till Cairns, Whitsundays and the great barrier reef. Kommer bli magiskt. Saknar dock alla nära och kära nu under juletider. Men jag försöker njuta och leva livet under mina sista veckor här nere (när jag kommer tillbaka har jag bara 7 veckor kvar i under,bara Brisbane). Vet inte om jag kommer ha tillgång till internet så därför önskar jag er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR redan nu!

Förlåt för dålig uppdatering men det har helt enkelt inte hunnits med. Så mycket som händer och tyvärr prioriterar jag inte bloggandet högt just nu. Vill inte spendera mer tid än jag behöver framför datorn. Men jag lovar att jag kommer (efter min roadtrip) att uppdatera vad som händer sista tiden!

xoxo

tur att vi har kul i skolan

DATUM:2010-12-16 KLOCKSLAG:05:51:15

Det marks att alla ar trotta, stressade och redo for lov! Men idag i skolan visade varan larare lite roliga klipp for att vi skulle bli lite glada och fa skratta lite :) Om ni vill se mer liknande sa ga in p[ youtube och sok pa Antoine Dodson Bed intruder, sa sjukt kul! Sa detta ar vad vi gor just nu i skolan. Ibland behover man en break fran all stress!
.
Och en sak till, snart ar det bara 1 dag kvar och jag ligger okej till med alla assessment, det gar bra nu!
.
.
xoxo

världen är liten

DATUM:2010-12-14 KLOCKSLAG:14:24:07

Idag var jag och Skalet på väg till Office works för att inskaffa oss ännu en hårddisk (min tredje). Precis utanför tycker jag att jag ser någon jag känner igen. Tittar lite mer noggrant och visst hade jag rätt. Mitt framför mig står min gamla klasskompis Walle, Waldemar. Helt sjukt! Verkligen jätte kul att träffa honom, och shit va otippat att jag skulle springa på honom här. Får se om vi hinner ses något mer antingen här i Brissy eller norrut. Ja ni, världen är liten.



xoxo

3

DATUM:2010-12-14 KLOCKSLAG:13:23:35

Idag:
Vakna. Sune. Skola till 5. Färga håret. Plugga. Grey's. Sova

Imorgon:
Vakna. Äta frukost med Ymme. Skola till 5. Plugga. Plugga. Plugga. Sova.

Så nu vet ni vad jag sysslar med..

3 dagar kvar,
GE MIG STYRKA, ge mig fredag!

xoxo

saknar mina underbara

DATUM:2010-12-13 KLOCKSLAG:13:13:25

Idag saknar jag såklart världens bästa. Världens finaste syskon och världens underbaraste familj.

Jag älskar er




xoxo

lucia

DATUM:2010-12-13 KLOCKSLAG:13:09:54

Jag ska berätta för er om min Lucia. Vaknade, trött och täppt i näsan. Gjorde havregrynsgröt (som alla andra dagar) och kikade på Sunes jul. Gick i skolan 8-5, fick faktiskt ganska mycket gjort. Kom hem vid 5-halv 6. Fixade lite i lägenheten och vid 7-halv 8 började jag plugga igen. Nu har jag pluggat klart för dagen, kl 22.00. Nu ska jag äta min fruktsallad som jag precis gjort och kika på ett avsnitt av Grey's. Så här kommer troligtvis resten av veckan och så se ut..

Ska försöka lägga upp bilder från helgen. När jag bakade lussbullar
, var på Chris 18års kalas och va på fotbolls-volleyboll-turneringen som spelades på Gold Coast. Många bilder från helgen då min kära Nikon fick följa med på turneringen.

Jag och några av mina klasskamrater hemma hos Chris


Take Care!
xoxo

sista

DATUM:2010-12-13 KLOCKSLAG:01:53:48

Sista veckan innan lovet. Snalla gor sa att jag klarar detta. Kan vara den varsta och jobbigaste veckan pa hela aret. Jag vill bara att den ska vara over..
.
xoxo

malins dag

DATUM:2010-12-10 KLOCKSLAG:12:07:21

Fredag och min namnsdag idag. Heldag i skolan, fick inte mycket gjort. Fredagar latjar vi mest bara och orkar inte riktigt ta tag i allt, fast vi har mer än mest att göra, men så kan det bli ibland. 5 dagar kvar i skolan innan lovet, sjukt stora assessments men jag känner att det har blocket får bli som det blir, jag kan ju alltid fixa till det jag inte hinner senare. Det finns så mycket mer jag ska hinna med än skolan, som t.ex. att njuta och uppleva Australien.

Jag antar att det är för att det börjar närma sig jul. Men ibland känner jag mig så otroligt stark och ibland, som idag, känner jag mig så extremt svag. Jag va ute och sprang, tänkte på hur underbart fint det är här, såg folk som fiskade i floden, par som satt och myste och kollade på Story bridge, såg de fina skyscraporna. Så fick jag en tår i ögat, inte pga hur fint det är utan pga av att ni där hemma inte kan uppleva det här med mig. Idag saknade jag speciellt min pappa, jag såg folk som fiskade och tänkte på hur kul det vore om han va här. Åh alla ni hemma skulle älska Brisbane, ingen tvekan om saken. Fan (förlåt att jag svär) vad jag saknar er. Jag trodde aldrig jag skulle uppleva en känsla som denna, det är obeskrivligt. 

För att stilla min hemlängtan lite äter jag nu messmör och husman hårdbröd. Tänk vad så lite kan göra så mycket. Nu ska jag rycka upp mig, sluta böla och ta tag i mig själv och denna fredag kväll. Jag ska mysa upp mig i sängen, tända lite ljus och kolla på Grey's Anatomy. Citerar min lärare "OMG, you haven't seen Grey's Anatomy, OMG, Tarnya (en av de andra lärarna) we have a Greys virgin!"

Saknar och Längtar


xoxo

6 days left

DATUM:2010-12-09 KLOCKSLAG:12:53:11

6 dagar kvar i skolan innan lovet. Vi har knappt börjat på våra assessments, vi har MASSOR kvar att göra. Men jag försöker att inte stressa upp mig, ta allt som det kommer. Imorgon är en heldag i skolan så jag hoppas få mycket gjort, iallafall en start så jag kan jobba lite hemma i helgen, om min dator tillåter det. Idag gick det iaf bra i skolan, vi gör re-touch på ett ansikte som ska bli ett omslag till tidningen Vogue. Det är verkligen kul men det är så tråkigt att man känner att man inte har tid att göra så noga som man skulle vilja.. Men men, allt kan inte vara perfekt Malin. (Har inget med skolan att göra men ett till bevis på att allt inte riktigt går som jag vill just nu. Vårat gym är stängt i en vecka, katastrof för mig, speciellt nu när det börjar alldeles för varmt för att springa ute).

Idag efter skolan kände jag och Charlotte att det var på tok för fint väder för att sitta inne.
Så vi tog på oss träningskläder och skulle gå ut på en liten promenad. Det slutade med att vi kom hem när det blivit mörkt och klockan hade hunnit bli 19.30. Så 2h 30min blev våran promenad, härligt!

Inser för varje dag nu att jag verkligen älskar Brisbane,
mer och mer. Hur ska jag kunna lämna denna underbara stad?



xoxo
RSS 2.0