Helg helg helg

DATUM:2010-04-30 KLOCKSLAG:01:08:51

Igår fick vi helg igen, känns som jag skriver så varje dag för veckorna går så fort! Helg, helg, helg hela tiden. Men jag klagar inte, haha. Den här veckan har vi som sagt börjat nya kurser och det känns nu att grafisk design börjar komma igång. Nu jobbar vi i indesign och photoshop varje dag och jag älskar det! I indesign ska vi göra ett newsletter på tre sidor, skriva en rapport och göra en mexikans kokbok, det är våra assessments. Och photoshop ska vi göra ett fotomontage och en framsida till våran portfolio. Jag längtar tills vi sätter igång med allt det. Men först måste vi lära oss programmen bättre så på lektioner gör vi massa activities. Nu är vi lediga till på tisdag, måndag är public holiday här nere, jippi!

Vad helgen kommer erbjuda är lite osäkert. Men idag ska vi in och titta på lägenheten som vi förhoppningsvis kommer få ta över i juli. Sen ska vi gå en sväng på stan (jag har hittat dö läckra skor igår som jag måste prova idag igen) och sen ska vi kanske till Fridays och dansa ikväll.

Igår började jag pilla lite på min nya bloggdesign, som snart ska komma upp. Det är jätte kul att sitta och fixa, jag blir helt fast i det. Så snart kommer ni få se det :)

Här kommer lite bilder som jag inte visat förut (tror jag) en mix från lite av Brisbane, Byron och Straddie :)


Ha en bra helg så hörs vi snart igen!
xoxo

Kom igen nu Barca!

DATUM:2010-04-28 KLOCKSLAG:14:23:07

Idag var vi i skolan hela långa dagen, kom hem och det började bli mörkt!! Inte jätte kul men idag har varit en riktigt rolig dag i skolan. Började med Indesign lektion med Melissa, sen började vi vårat nya ämne. Det verkar sjukt sjukt sjuk kul, photo imaging (Malin H, du skulle älska det). Jag orkar inte berätta mer om det ämnet nu, mer än att vi kommer jobba i photoshop hela tiden vilket kommer blir grymt.

Jag och Emmy har haft en toppen mysig kväll. Vi sprang våran vanliga runda, sedan åt vi middag, chilli con carne. Efter det tog vi en promenad till Coles och handlade New Moon (vi fick den gratis). Sedan gjorde vi morötter, gurka, celleri och dipp, tände ljus och mös i soffan framför våra favorit killar. Bästa kvällen på länge.

Nu ska jag hoppa i säng, drömma mig bort och sedan vakna kl 4.30 för att dra mig upp och sedan gå sovandes till mina fotbollsvänner och heja på Barca, kom igen nu Barca!

xoxo

Så var det nya blocket igång

DATUM:2010-04-27 KLOCKSLAG:14:38:34

Idag rivstartade vi det nya blocket med en heldag i skolan, 8-5. Dagen började med Computer design and production och det var riktigt kul, 3 assessment kommer kursen innehålla och det kommer bli en utmaning men det verkar verkligen jätte kul! Våran andra och tredje lektion var Design and culture, lät spännande till en början innan jag märkte att vi ska rita för hand, igen.. Jag som trodde det var över med allt drawing, men icke! 3 assessments även i det ämnet och det kommer verkligen vara svårt, men tur att jag är envis och inte ger upp. Det här ska nog gå bra! Imorgon ska vi ha våran tredje kurs, får se hur det kommer sluta :)

Efter skolan hann vi nästan bara hem och vända, sedan var det dags för hit and hard! Och det var otroligt jobbigt och otroligt kul på samma gång. Instruktören, Justin var sjukt bra, hård och peppande, det gillas! Får se vad kroppen säger imorgon, har inte tränat på ett tag nu. Skönt att vara igång igen vill jag lova!

Här får ni ett smakprov på en assessment som jag gjorde i typography förra blocket. Uppgiften var att göra ett omslag till en bok (vi fick själva välja vad för slags bok det skulle vara). Jag valde att göra en bakbok :)



xoxo

Surfers paradise

DATUM:2010-04-26 KLOCKSLAG:14:10:39

Idag blev det en ganska så oplanerad trip till surfers paradise. Igår kväll bestämde vi att åka till straden med Henrique och hans två kompisar Igor och Diego. Sanna som var på besök hos oss tyckte också det lät kul så vi tog hennes bil, och grabbarna tog sin bil. Och vilken toppen dag det har varit! Inte ett moln på himlen, underbara vågor, sand mellan tårna (och överallt annars också), magiskt helt enkelt. Efter gold coast åkte vi hem, duschade bort salt vattnet och åkte till Igors place. Där lagade grabbsen god mat och vi pratade och hade det trevligt. En otroligt bra måndag!!

Nu ska jag nog kika på ett avsnitt av 90210 eller läsa lite i min bok. Imorgon väntar school, 8am-5pm. Heldag och nya kurser, jag hoppas jag kommer gilla dom mer än kurserna på förra blocket. Så imorgon blir en lång och spännande dag!

I love the beach!


Take care!

xoxo

3 månader

DATUM:2010-04-25 KLOCKSLAG:02:40:30

Igår var det fotbollslördag, Johan och Jack spelade och vi var såklart där och hejade på dom. Efter matcherna skulle vi in till stan för att festa lite, men vi fick reda på att eftersom det är anzac day så stängde allt vid midnatt så vi körde en hemma fest istället. Och det blev lika galet som det alltid blir när vi har fester här på Genesis. Kortspel, dans, sång, skratt, deeptalks, allt, haha! Det är något jag kommer sakna när vi flyttar in till stan, vilket vi troligtvis gör i juli!

Idag skiner solen på oss här i "sunshine state". Så jag tror jag och Emmy ska lägga oss vid poolen en sväng. Vad dagen och kvällen mer kommer innehålla har jag ingen aning om men det är det som är så skönt här nere, man behöver inte bestämma vad som ska hända, vi tar allt som det kommer och oftast blir det toppen bra och kul :)

Idag kan jag också berätta att det är 3 månader sedan jag lämnade svensk mark. 3 månader, helt sjukt! Tiden går så otroligt skrämmande fort. Men det är väl ett bevis på att vi har roligt och trivs här nere.



xoxo

Stradbroke Island

DATUM:2010-04-24 KLOCKSLAG:04:01:31

Så nu har jag lite tid över och tänkte berätta mer om paradis ön Stradbroke island. Vi började våran resa kl 6am och vi var otroligt trötta men förväntansfulla. Vi tog en buss in till central stationen där vi mötte Sanna och Henrique. Vi satte oss på ett tåg till Cleveland och där ifrån tog vi oss till färjan. Vädret under våran resa var inte roligt, regn, regn och ännu mer regn. När vi anlände till Straddie så var regnet fortfarande med oss och vi bestämde oss för att ta en power nap på en timma. Efter det var väret bättre och vi började utforska ön. Vi hittade liqour store och efter några timmar på stranden begav vi oss tillbaka till vårat hostel där vi öppnade våra vinboxar (goon som dom kollar det är i Australien, billigt vin). Denna kväll blev vi kvar på vårat hostel och spelade biljard, pingis, sjöng i hängmattor och gick natt promenader på stranden.

Den andra dagen började även den kl 6am, pigga (?) och glada började vi gå mot viewpoint för att försöka få se delfiner och se den fina naturen. Efter en promenad på cirka 45minuter kom vi fram och det något av det vackraste jag någonsin sett, stränder så långt ögat kunde nå, höga vågor, klippor och vi såg vilda delfiner! Det går inte att beskriva känslan vi kände när vi stod det, det var så otroligt mäktigt!!

Efter den otroliga upplevelsen gick vi tillbaka för att möta upp resten av "familjen" som nu hade anlänt till ön. Vi gick ner på stranden, njöt av livet och framåt kvällen gjorde vi oss iordning, tog vårat pick och pack för att äta på en fin restaurang som låg precis vid havet. Och jag kan nog säga att jag pratar för alla när jag säger att maten vi åt där, var helt underbar! Kvällen fortsatte sedan vid biljardbordet, vi tog en sväng till öns kanske ända pub och kvällen avslutades på stranden runt en brasa.

Det var våran helt magiska helg på Stradbroke Island. Här kommer bilder som får beskriva våran helg ännu mer.




XOXO

JAG ÄR BRA!

DATUM:2010-04-23 KLOCKSLAG:08:32:55

Måste bara berätta att jag precis fick veta att jag har fått 5or i alla assignments i Typography så jag fick högsta betyg i det ämnet! Nu är jag superlycklig!! Den här helgen blir bara bättre och bättre :)

Vilken kväll det blev!

DATUM:2010-04-23 KLOCKSLAG:08:24:40

Igår åkte vi som jag berättade in till city och till "Mats karaoke bar". Det var inte direkt mycket folk där men vi var ju ett helt gäng så vi gjorde festen kan man säga. Jag sjöng inte, det ska mycket till innan jag ställer mig och sjunger vill jag lova. Men dom andra gjorde succe! Killarna sjöng, brudarna sjöng BSB och Carin ägde hela stället då hon sjöng duett med en random kille. haha! Vilken kväll det blev. Nisse har filmat och jag lovar, filmerna kommer komma upp på bloggen när jag har fått dom av honom.

Ikväll är det Carins sista kväll här, snyft! Vi ska laga tacos med gänget, spela skippo och bara umgås hela kvällen. Det som suger är att Emmy inte kan vara med oss för hon jobbar..

Ni får se en bild från Byron Bay så länge, här fick vi påskägg av Stefan och Martin.


xoxo

Jag är så lycklig, jag är så lycklig!

DATUM:2010-04-22 KLOCKSLAG:08:49:37

Nu är den här, torsdagen jag har längtat efter så länge!! Alla assessments, assignments, prestentations, ALLT är inlämnat och klart och detta block är över. Nu har vi lång ledigt, fyra helt underbart härliga dagar utan några läxor eller liknande alls. Nu hör ju själva hur det låter, det kan ju inte bli så mycket bättre!

Ikväll ska vi göra oss fina och åka in till "Mats karaoke bar" och fira denna helt underbara dag. Och vi ska även ta farväl av Carin som åker hem på lördag. Tänk vad en månad har gått fort, den bara försvann. Men just nu ska jag inte tänka på att tiden flyger iväg. Jag ska ta vara på mitt underbara humör och fortsätta tralla runt här hemma i lägenheten! Och snart ska jag även prata lite med Johanna på skype, dagen blir bara bättre och bättre, den kan omöjligt sluta annat än lycklig :)

Här får ni några bilder som jag brukar titta på och må bra av. Jag saknar er mina kära vänner, jag önskar ni kunde vara här och uppleva det här med mig <3



xoxo

Låten som spelas mest i min ipod just nu

DATUM:2010-04-22 KLOCKSLAG:00:43:52

Melissa Horn & Lars winnerbäck - Som jag hade dig förut

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här

nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut

vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Zzzzlatan

DATUM:2010-04-21 KLOCKSLAG:01:38:59

Ni anar inte hur trött jag är just nu. Klev upp kl 4.45, sprang över till unit 19, där var det kolsvart, men två fotollsgalningar hoppade snabbt upp pch matchen började. Matchen började bra, mycket bra. Men sedan hände nåt? Var det Barcelonas 14 timmar i en buss som stoppade dom, eller hade dom inte viljan? Nåt var det iaf. Så Barca, om jag ska kliva upp mitt i natten nästa match mot Inter, då är det skärpning som gäller!

Nu har jag precis vaknat igen, la mig och sov i två timmar efter matchen. Skönt med sovmorgon.. Nu ska vi snart ta bussen i det underbara vädret, eller hur var det nu igen, det ÖSregnar och är säkert kallt. Kallt för mig som har vant mig vid 30 grader och sol. Det märks att det börjar bli höst här down under. Men nog om vädret. Idag måste jag prestera på lektionen om jag ska få någon sömn i natt. Så nu blir det frukost och sen börja koncentrera mig på mina logos!



xoxo

Snart är denna vecka över..

DATUM:2010-04-20 KLOCKSLAG:13:45:11

Så var denna tisdag över och ingen kan vara lyckligare! Inget mer workplace health and safety, vi hade sista exam idag och jag tror absolut att jag klarade den. Efter den lektionen hade vi sista inlämningen på typography och jag hoppas verkligen att jag får bra på även den, fick nämnligen reda på idag att jag har fått 5 (högsta betyg) på dom två andra assessment i det ämnet, bra jobbat Malin!

Efter skolan har dagen fortsatt med plugg, 6 logos ska vara klara på torsdag. Jag har kommit en bit på väg men det är mycket kvar.. Men hela dagen imorgon i skolan har vi på oss så det ska nog gå vägen! Nu måste jag faktiskt hoppa i säng, kl är 21.50 och jag ska kliva upp 4.45 för att sovandes gå över till mina fotbollsvänner och titta på Inter-Barcelona.



xoxo

!!

DATUM:2010-04-19 KLOCKSLAG:15:12:57

Årets, veckans, dagens vill ha!! Så jultomten, jag hoppas du läser min blogg.

Homework

DATUM:2010-04-19 KLOCKSLAG:13:23:37

Idag var vi i skolan i cirka 20 min sedan fick vi åka hem och jobba hemma. Jag har känt mig lite hängig i helgen och imorse hade jag ont i halsen så det va skönt att vi fick jobba hemma. Jag har pluggat nästan hela dagen, förutom när jag tog en break i nån timma för att latja lite fotboll med Jack, man behöver en paus för att kunna fortsätta koncentrera sig.. Imorgon är det exam i WHS och inlämning av sista uppgiften i typography. Så kvällen (det lilla som är kvar innan jag kommer somna) kommer bestå av att plugga det sista. Jag längtar tills på torsdag då allt är inlämnat och blocket är över.

Här ser ni mina nya fotbollsskor och mitt skrivbord och säng som är täckta med homework..


xoxo

Straddie!

DATUM:2010-04-18 KLOCKSLAG:12:37:18

Vi har haft ne helt underbar helg på Straddie, Stradbroke Island:
Regn. Hostel. Stränder. Sol. Hav. Festa. Delfiner. Fotboll. Vin. Trevligt sällskap.
Jag hinner inte berätta så mycket mer nu, men jag lovar att det kommer bilder och historier inom kort.

Kika in Emmys blogg, hon har lagt upp bilder!

xoxo
RSS 2.0