akuten

DATUM:2010-08-31 KLOCKSLAG:05:03:11

Ja så det blev ett besök till akuten igår. Jag mår bättre nu, mycket bättre så bli inte oroliga! Jag ska ta det från början. Igår kändes det inte alls bra, det började kännas som i lördags då jag hade sjukt ont i magen (kan vara värsta smärtan jag varit med om) så vi bestämde oss för att åka in till akuten. Världens bästa Emmy hängde med och Igor var så snäll att skjutsade oss! Väl där inne började väntan, som vanligt på akuten. Men efter inte allt för länge fick jag träffa en sjuksköterska som gav mig smärtstillande (blev yr och illamående men smärtan försvann) och frågade massa frågor och hon berättade vad som skulle hända under kvällen/natten. Dom tog massa prover och efter några timmar fick jag dropp. Dom började ge mig antibiotika och efter ett tag berättade dom att jag hade fått kidney infection.. Dom ville först behålla mig över natten men jag ville verkligen inte det och efter lite övervägan fick jag sitta kvar för att få medicin i ca två timmar. Och efter 6 timmar sammanlagt fick jag åka hem, LYCKA!

Nu mår jag mycket bättre, lite ont fortfarande men jag hoppas det kommer bli bättre och bättre hela tiden! Har fått medicin som jag ska ta i 7 dagar.. Så nu ska smärtan boooooort! Det va så himla skönt att sova i natt utan att ha ont, jag behövde dock gå och kissa hela tiden eftersom jag fått dropp.

Nu har tjejerna kommit hem från skolan, jag och Ymme ska kika film och äta godis :)

Gunilla Larsson var på sjukhuset igår (dom kallade mig Gunilla hela tiden)


xoxo

kidney stone

DATUM:2010-08-30 KLOCKSLAG:09:12:59

Jaha, det var inte urinvägsinfektion som orsakde mina smärtor. Dom tror att det kan vara njursten så nu jag varit iväg på röntgen och väntar på provsvar igen. Feber, mag och rygg ont och ont när jag kissar känns som en vardag nu. Men provsvaren ska tydligen komma imorgon. Men det kan bli så att det blir ett besök till akuten om det är så att jag får en smärtattack inatt. Nu ska jag försöka sova och hoppas att smärtan försvinner och att jag kan gå till läkaren imorgon istället för ikväll/inatt!

xoxo

ps. Tur att jag har världens bästa vänner som tar hand om mig här ds.

vilken natt

DATUM:2010-08-29 KLOCKSLAG:10:55:08

Fredagen var otroligt kul. Kan väl säga att vårat motto var "man lever bara en gång" och "livet är för kort för att ha ångest". Det får summera kvällen, bilder kommer när jag orkar.

Igår var en riktigt slappar dag,
poolen och film var nyckelorden. På kvällen drog vi till beach house för att säga hejdå till några svenska kompisar. Kände mig inte alls bra så när dom andra drog vidare till the valley gick jag hem. Och där kom attacken. Magont, aldrig haft så ont. Tur att världens bästa Skalet kom hem och tog hand om mig. Citron vatten, tranbärsjuice, apelsin jucie, vatten, vatten och vatten tvingade hon i mig och jag kände mig lite bättre efter nån timma och somnade av utmattning. Men en sak var säker, det var nära ett besök på akuten. Nu mår jag lite bättre men det första jag gör imorgon är att ringa läkaren och kräva att få medicin, även om mina provsvar inte kommit!!

xoxo

girls' night out

DATUM:2010-08-27 KLOCKSLAG:08:13:22

Igår sa vi hejdå till en av våra brassekompisar, Leo, han åker hem idag. Känns verkligen tråkigt att massa börjar åka hem nu. Men det är ju så det är här nere.. Vi var på brasiliansk fest på ett ställe som heter Omalleys, vi dansade (iaf provade) salsa och massa kul. Väldigt trevlig kväll!

Ikväll blir det girls' night out!!
Det är jag Charlotte, Katarina och Sabrina som ska till The Valley och klubba loss. Ska bli jätte kul, det var ett tag sedan jag var i The Valley. Och vi har ju till och med gratis biljetter till The Met som jag fixade ;)



xoxo

Världens bästa

DATUM:2010-08-26 KLOCKSLAG:09:11:36

Idag har jag känt mig allmänt nere, haft ont i magen (urinvägsinfektion) och inte mycket har varit rätt.
Men så låg jag och kikade på Step Up när Charlotte knackar på dörren och kommer in med TVÅ paket till mig!!
Ett från mamma och gänget och ett från världens sötaste tjejer, Tina, Anna, Joanna och Johanna. Jag blev så himla glad. Blev tårögd. Jag visste att jag skulle få paket av mamma, men från tjejerna var helt otippat. TACK TACK TACK!! Av mamma fick jag bland annat min mobil som jag skickat efter, en väska, massvis med godis, knäckebröd, bea sås, bikinis, klänning, bäcker, teckningar gjorda av mina prinsessor och lite mer smått och gott, se bilderna. Av tjejerna fick jag pyssel saker, godis, ett jättefint kort, en rolig bok med raggningsrepliker m.m. TACK TACK TACK IGEN! Detta gjorde verkligen min dag/kväll, nu fick jag massor med energi. Jag saknar er alla så det gör ont!



xoxo

HELG IGEN

DATUM:2010-08-26 KLOCKSLAG:06:59:05

Så var det helg, IGEN! Jag verkligen älskar vårat schema just nu. Jag njuter! Idag på skolan gjorde vi klart den tråkigt uppgiften som vi började med igår, fixade klart business card, letter head och logga till företag X och lämnade in det. Sedan hann vi inte med så mycket mer, hade ju bara lektion mellan 8-11. Eller jo, jag har hunnit springa på toaletten och kissa cirka femhundraelva ggr.

Efter skolan besökte jag mina vän doktorn, tog prover och förhoppningsvis får jag svar på dom imorgon så jag få medicin imorgon. Det är inte kul att kissa blod, inte för fem öre..

Nu ska jag vila en sväng innan jag ska försöka ta med mig min bladder infektion ut på en springtur. Sköt om er, sitt INTE i blöta kläder en hel dag för då slutar ni som mig! Men sånt man får ta när man vill bada i havet..

Här är bildbevis på att vi visar vart vi kommer ifrån när vi är på stranden, GO SWEDEN!



xoxo

ps.

DATUM:2010-08-25 KLOCKSLAG:14:51:20

Jag firar mitt 7 månaders jubileum med att för första gången i mitt liv få urinvägsinfektion. Stort grattis Malin! Så nu blir det läkarbesök imorgon eller på fredag, alltid lika kul. Ds.

glömde

DATUM:2010-08-25 KLOCKSLAG:09:01:55

Glömde skriva att idag är det exakt 7 månader sedan jag lämnade Södra gröngatan 25, Östersund, Jämtland, Sverige, Europa. Känns så sjukt konstigt. Ena studen känns det som att jag nyss åkte och en sekund efter känns det som att jag varit borta jättelänge. Men en sak är jag säker på, tiden går fort när man har roligt, och så roligt som jag har här nere går inte att beskriva, tiden flyger fram!

Nu ska jag laga middag, tror det blir makaroner med ketchup, mums.

xoxo

Ads

DATUM:2010-08-25 KLOCKSLAG:06:08:48

Idag gjorde vi ungefär inget i skolan. Vi hade en lektion och på den gjorde vi en tråkig activity. Sen slutade vi för dagen.. Kändes ganska onödigt att vara där idag, men men.. Nu sitter jag hemma och pluggar lite. Creative advertising. Försöker hitta dåliga reklamer, ads, som jag kan re-designa. Det är svårare än man tror. Och det är tråkigt att sitta och kolla på massa dåliga ads så jag spenderar mesta delen av tiden att söka på smarta och suveräna ads, det är mycket roligare. Finns så sjukt mycket coolt, smart och genomtänkt, jag blir helt mållös. Men nu måste jag väl fortsätta leta dåliga ads som jag forthöppningsvis kan göra bättre :)

Här en några som jag fastnade för, sjukt smarta.


xoxo

Som jag lovade, lite skoljobb

DATUM:2010-08-24 KLOCKSLAG:10:03:15

Här kommer det jag och Emmy gjorde i ett av våra ämnen förra blocket, respond to a design brief. Våran brief var att vi skulle re-designa logga, navigation system m.m. för ett Zoo. Som ni kanske läst förut valde vi såklart Frösö Zoo och här har ni resultatet :) Betyg 5or! Starkt jobbat Emmy och Malin!

xoxo

SLIT GER RESULTAT

DATUM:2010-08-24 KLOCKSLAG:02:34:21

JAG ÄR BÄST. Jag är så himla lycklig. Jag fick FULLPOTT förra blocket. Vi har fått våra betyg och jag fick 5or på alla assessment och det är lika med PD i båda kurserna. Jag är lycklig, stolt och framför allt jätteglad över att jag la ner all tid och möda förra blocket, för nu får jag min belöning! Det var allt jag hade på hjärtat idag, en superglad Malin ska nu gå hem, kanske gå ner till poolen och njuta av dom här betygen och imorgon ska jag ta tag i assessment 1 i creative advertising! (Jag ska försöka komma ihåg att lägga upp bilder på det jag gjorde förra blocket, jag har lagt upp lite men ska lägga upp allt igen.)
.
xoxo

här kommer alla känslorna på en och samma gång

DATUM:2010-08-23 KLOCKSLAG:10:36:06

Måndag igen och känslorna bara svallar över. Hemlängtan, ångest, saknad, lycka, glädje, sorg, stress, ja jag kan nog inte ens namnen på alla känslor jag känner just nu. Men jag ska försöka stänga in alla och leva i nuet. Jag har det ju så underbart så jag borde inte känna massa negativt men ibland sväller det över och allt kommer till ytan. Så får det vara ibland när man har varit hemifrån i 7 (!!!) månader. Men nu ska jag försöka fokusera på mitt liv här, på skolan! Vi har dock inte mina favorit ämnen just nu men det har ju bara gått en vecka än, det kanske ändras!

Ikväll ska jag och Ymme ha lite kvalitetstid. Var ett tag sedan nu och vi måste passa på innan allt stress med alla assessments börjar. Vi ska lägga ansiktsmask, göra fruktsallad och kika på film. MYS på hög nivå! Och nästa block ser tydligen inte alls ut som detta, 8-5 dagar väntar så därför passar jag på att njuta fullt ut av vårat underbara schema nu :)

En av stränderna i underbart fina Coolangatta


xoxo

Det är inte lätt när det är svårt

DATUM:2010-08-23 KLOCKSLAG:10:09:40

Come up to meet you, tell you I’m sorry,
You don’t know how lovely you are.
I had to find you, tell you I need you,
Tell you I set you apart.

Tell me your secrets and ask me your questions,
Oh, lets go back to the start.
Running in circles, coming in tales,
Heads are a science apart.

Nobody said it was easy,
It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard,
Oh take me back to the start.


I was just guessing at numbers and figures,
Pulling your puzzles apart.
Questions of science, science and progress,
Do not speak as loud as my heart.

And tell me you love me, come back and haunt me,
Oh and I rush to the start.
Running in circles, chasing tails,
And coming back as we are.

Nobody said it was easy,
oh its such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be so hard.


Im going back to the start.

My weekend in pictures

DATUM:2010-08-22 KLOCKSLAG:13:49:23

I fredags var det regn och dåligt väder. För mig är det likamed bakdag! Så vi bakade scones till lunch och sedan gjorde jag cupcakes med mina favorit kex, Oreos. Det blev lite vardagslyx som uppskattades av mina kära vänner :) I fredags hade vi även spelkväll, poker, texas hold em, twister och yatzy var spel som spelades, mycket mysig kväll!



Lördag och söndag har spenderats på Guldkusten. Lördag i Surfers Paradise och söndag på en strand cirka 20 min från surfers, Coolangatta. Underbart fint även där och kul att se något nytt. Jag <3 Australien.



xoxo

surfers

DATUM:2010-08-21 KLOCKSLAG:00:07:28

Idag är målet Surfers Paradise igen! Kan man annat än älska Australien? En heldag på stranden, fotboll i sanden, kanske ett dopp i det kalla havet och kanske övernattning i Coolangatta. Jag gillar läget!

Nu måste jag kliva upp, äta lite frukost och göra mig redo innan vi bli upphämtade!



xoxo

ps. Jag bakade cupcakes till mina kära vänner igår, med mina favorit kex, oreo i och på. Bilder kommer efter helgen :) ds.
RSS 2.0