NU

DATUM:2010-11-30 KLOCKSLAG:10:27:08

NU är det bokat och klart, den 28 februari lämnar vi Australien. Då bär det av till Nya Zeeland i 10 dagar. Och den 10 mars lämnar vi NZ för att åka till BALI på obestämd tid! Det känn så sjukt overkligt att vi ska få göra denna resa och, det kommer bli pricker över i! Men det känns också overkligt att jag nu har ett datum då jag kommer lämna mitt älskade Australien..

Idag kom Katarina in med ett litet paket till mig.
Jag blev helt paff, inte väntade jag ett sånt paket. Jag slet upp det på mindre än 2 sekunder och såg att det var från Tina. Två jätte fina kort, ett brev, lite godis och ett JÄTTE fint armband som passade perfekt. Tina, du gjorde min dag och min vecka för den delen också, TUSEN TACK!

Idag har jag känt mig lite bättre, inte lika kall och ont i halsen.
Så idag har jag tränat lite, pluggat och såklart bokat resan. Jag har även tittat på när Katta bakade pepparkakor. Det luktar så underbart gott i hela lägenheten. Och för att föröska få lite mer julstämning ska vi kolla på Sunes jul första avsnittet imorgon bitti vi fyra brudar tillsammans, första decemeber, helt sjukt!

Idag har jag fick jag såklart akut Tina-längtan!


xoxo

Ett till ps.

DATUM:2010-11-30 KLOCKSLAG:03:26:11

Hej igen Tomten, jag fick högsta betyg på min flash portfolio också! 5or i allt förra blocket. Ta gärna med det också i din beräkning. Tack Tomten. Ds.

PS

DATUM:2010-11-29 KLOCKSLAG:22:34:24

Just det tomten, jag glömde berätta att jag fixa högsta betyg på mitt event i Graphic Design 3. Alla 5or. Ta gärna med det i beräkningen. Ds.

hej tomten

DATUM:2010-11-29 KLOCKSLAG:13:21:36

Hej Tomten.

Jag har ätit min havregrynsgröt varje dag nu i 10 månader.

Jag önskar mig:

MacBook pro
CS5 paketet
Vidvinkel lins till min kamera
En biljett hem och tillbaka
En biljett till min familj hit
En biljett till mina vänner hit
Nya löparskor och nya fötter
En ny garderob
Ett jobb
En lägenhet
Och såklart fred på jorden

Tack Tomten för att du fixar det!
/ Malin

näst sista

DATUM:2010-11-29 KLOCKSLAG:12:49:27

Så efter en helg som mest spenderades med att sova och ta hand om mig själv sitter jag här nu och har gjort min första dag på mitt näst sista block. Och vad ska jag säga om det här blocket? Vi går 8-5 nästan varje dag, ÄVEN fredagar som vi brukar ha lediga. Detta är för att det här blocket bara är fyra veckor istället för fem. Vi har tre ämnen, massa assessments, även rapporter som vi varir bortskämda med att inte ha... Vi har även två grafisk design ämnen som inte är mina favoriter, men såklart komma jag ta mig igenom det här. Jag kan ju allt (?)!

I helgen tog jag det bara lugnt. I lördags tränade jag, åt djungelvrål (tack mamma) och gick en härlig långpromenad längs riverside. I söndags firade vi första advent med att åka till Surfers Paradise och såklart åkte vi en sväng förbi IKEA på hemvägen. Där inhandlade jag lite godis (har blivit en chokladmänniska, galet efter så många år nästan utan choklad), PEPPARKAKSDEG (tänker på dig Johanna och våran tradition med pepparkaksdeg, mysteriet på greveholm och Sunes jul, saknar det) och kaviar.

Nu ska jag ta och krypa i säng, mår inte bäst just nu tyvärr. Näsan rinner lite, halsen börjar kännas att den finns där och jag tycker det är en aning kallt trots 25 grader. Nåt står alltså inte helt rätt. Men men, nya tag imorgon!

Tänkte jag skulle visa er några bilder som jag tog på min promenad i lördags, längs med Riverside på floating walkway, jätte fint och mysigt, bara jag och min ipod!







(På den här bilden ser man vårat hus. Om ni kollar på höghusen som finns i en klunga längst till vänster, så är vårat hus det längst till höger i den klungan, bakom bron, det är näst högst tror jag :) Om ni förstår? Aja, där bor vi iaf på 30våningen)

xoxo

själv

DATUM:2010-11-27 KLOCKSLAG:04:36:39

Jag har tänkt väldigt mycket den sista tiden, av flera anledningar som jag inte tänker gå in på för dom är alldeles för privata. Men jag tänkte dela med mig av en del av mina tankar.


Just nu tänker jag såklart mycket på att vi har 3 månader kvar i Australien. 11 veckor som jag vill ta vara på, njuta av till fullo. Och det är inte lätt alla gånger, det är mycket som ska ”tänkas bort” för att kunna njuta till 100%. Men jag känner att det är värt att göra det, för mina 3 månader i Australien kommer aldrig komma tillbaka, dom kommer aldrig finnas igen. Såklart kommer tiden som jag missar inte heller komma tillbaka, men det är året är något speciellt, så speciellt att jag aldrig kommer uppleva nåt ens liknande det här. Jag saknar er hemma, så sjukt mycket ibland. Men jag får hoppas att ni menar det ni säger, att ni finns kvar, att allt finns kvar när jag kommer hem, det är det  som får mig att orka med.


Sen har jag också tänkt på hur viktigt det är att få tid för sig själv, inte tänka på någon annan, bara mig, Malin Gunilla Larsson. Jag hade innan jag kom hit lite svårigheter med att vara själv, tyckte inte alls om att vara själv. Men här nere har jag lärt mig att man behöver vara själv ibland, men behöver tänka själv och inte alltid luta sig mot någon annan. Nu står jag på egna ben och jag har aldrig känt mig starkare. Det här året (eller 10 månader än så länge) har gett mig så mycket mer än en utbildning, vänner för livet, äventyr som aldrig kommer glömmas bort. Det har gett mig mig själv, att växa som person och klara mig själv.


Ni som orkade läsa detta får ha överseende med att sånna här inlägg kommer ibland, haha. Ni läser ju dom frivilligt. Men jag vill att ni ska veta att allt kommer direkt från hjärtat. Och jag mår bra när jag får skriva av mig, då får jag nästan säga dom här saker högt och då förstår jag dom bättre själv också.


Som jag sa när jag var liten "jag kan allt"!

xoxo

gott och blandat

DATUM:2010-11-26 KLOCKSLAG:22:54:58

Jag har lite mer bilder sedan Emmys mamma och Ulrika var här. Så här kommer lite gott och blandat med allt från när vi va i South bank, åt goda efterrätter, åkte till Gold coast och åt mys middag på balkongen :)


xoxo

goosebumps

DATUM:2010-11-26 KLOCKSLAG:08:32:07

Who can say for certain
Maybe you're still here
I feel you all around me
Your memory, so clear

Deep in the stillness
I can hear you speak
You're still an inspiration
Can it be (?)
That you are mine
Forever love
And you are watching over me from up above

Fly me up to where you are
Beyond the distant star
I wish upon tonight
To see you smile
If only for awhile to know you're there
A breath away not far
To where you are

Are you gently sleeping
Here inside my dream
And isn't faith believing
All power can't be seen

As my heart holds you
Just one beat away
I cherish all you gave me everyday
'Cause you are my
Forever love
Watching me from up above

And I believe
That angels breathe
And that love will live on and never leave

Fly me up
To where you are
Beyond the distant star
I wish upon tonight
To see you smile
If only for awhile
To know you're there
A breath away not far
To where you are

I know you're there
A breath away not far
To where you are

min klass

DATUM:2010-11-25 KLOCKSLAG:22:59:59

Min klass är bäst. Alla var super duktiga på sina presentation och jag är grymt imponerad på mångas arbeten. Igår hade dom sista sina presentationer och vi fick se allt från traditionella kina event, höra brasilians musik för Henrique hade Carnival, hästshower och sist mina inte minst hade Anna sin presentation om Zombie Walk. Hon kom utklädd till Zombie :)

Bildbevis
(klassen, Toby och såklart Anna)



xoxo

fraser island

DATUM:2010-11-25 KLOCKSLAG:06:28:27

Ja så har jag äntligen fixat med lite bilder från vårat underbara äventyr på Fraser Island. Vi var där i fyra dagar och vi hann med jätte mycket. Vi promenerade i regnskogen, åkte till 3 olika sjöar, badade i Eli creek, såg "champagne pools", åkte bil på stranden, firade min födelsedag, lagade mysmiddagar, var ut och åt, festade på ett backpacker ställe, badade tårna i havet (kunde inte bada pga av haj-risken), badade i våran bubbelpool på hotellet och hade det mys hela tiden.

Jag kan varmt rekommendera Fraser Island till alla som är i Australien någon gång.
Det är den största strand ön i världen och det är så sjukt fränt att vara där. Sjöar med kritvita stränder och sötvatten. Vilda djur överallt, ja det va läskigt i början men sen var det bara coolt. Tänk er bara 12 mil sandstrand, obeskrivligt.

Min födelsedag var såklart toppen. Dom väckte mig med "ja må hon leva" och frukost på sängen. På dagen åkte vi till Eli creek och mådde gott och badade hela dagen lång. På kvällen gjorde vi oss fina, gick ut och åt och på kvällen festade vi lite. Det är inte alla som får fira sin födelsedag på Fraser Island!



xoxo
Ja Anton, hur svarar man på detta? På ett sätt känns det så konstigt att höra det här från dig, men det kanske du kan förstå? Du har gått från att inte kunna säga att du ens saknar mig till att öppna dig mer än någonsin. Om jag ska vara glad över nåt av det här som jag har sårat dig så är det väl detta. Du känner mig, du vet att jag är en sån person som pratar mycket, som pratar om känslor och det är sån jag är. Du har inte varit sån och det har ibland varit sjukt jobbigt som du vet. Ibland har jag verkligen mått piss dåligt länge för att vi pratat och jag har frågat dig hur du mår och du har mest svarat ”okej, det rullar på”. Så på nåt sätt är jag lättad. Lättad över att du äntligen öppnat dig och jag får höra vad du känner och tycker.

Såklart rinner tårarna som aldrig förr, även när jag läser ditt mail för sjätte gången nu. När jag läser raderna ” Alla som kommer hit säger att vi bor så fint, men jag trivs inte här längre. Jag vill att du och Joanna ska stå och baka cupcakes på lördagsmornar, att du ska tända ljus, hacka morötter och gurka innan vi ska mysa framför en film. Att du ska stå och tjata på att jag ska kliva upp så vi kan åka och bada med Alva och Nadia nångång.” vill jag bara hem, skita i allt och dra hem. Jag vill tillbaka till ”våran” lägenhet, uppleva allt med dig igen. Jag förstår att du tycker det är sjukt jobbigt att vara hemma, jag visste inte att det var såhär. Förlåt men jag känner lycka när jag läser dina rader. Jag gråter för att jag saknar dig och vill bara krama om dig, men jag gråter även av lycka. Allt jag var rädd för försvinner, jag har verkligen tvivlat på dig Anton. Det ska jag inte ljuga om, jag har tvivlat på att du inte känner som jag och nu får jag veta att du känner lika. Såklart är det jobbigare för dig, du går hemma i vardagen, samma folk, träffar min familj och allt sånt. Det blir ju annorlunda för mig, det blir på två helt olika sätt. För dig blir det jobbigare därför och för mig blir det jobbigare för att jag är ifrån allt, familj, vänner, hem.

Jag har lärt mig här nere att tänka positivt, annars skulle jag aldrig överleva saknaden efter dig, mina prinsessor, alla. Du anar inte hur tufft det är ibland, jag bara gråter och gråter ibland men du anar inte hur stark jag blivit. Jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv som jag är nu. Jag har klarat 10 månader hemifrån, det är ingen dans på rosor, långt ifrån, men jag klarar det och jag växer som människa. Jag försöker även nu se på det här som nåt man kan vända till det postiva, framför allt i framtiden när jag sen kommit hem eller till och med när jag beger mig från Australien och ut i världen på min och emmys resa.

Jag tror att vi kommer förstå vad vi betyder för varandra, nu mer än någonsin. Som du skriver så är det tråkigt att du behöver ett sånt här uppvaknande för att förstå, men på nåt sätt är jag glad att det händer, för skulle det hända annars? Någonsin? Jag vet att du inte kan förstå hur jag kan vara med någon annan fast jag känner såhär för dig. Om jag ska vara ärlig så vet inte jag heller. Det skulle inte hända förut. Men på nåt sätt så är det här Australien, jag lever mitt liv här och det har typ inget med mitt liv hemma att göra. Såklart har det det men åhh det är så svårt att förklara. Jag skulle aldrig förstå (så jag förstår dig) innan jag åkte hit, hamnade i den här situationen. Jag tänkte verkligen skippa allt, skippa jul, allt. Men sen ändrade jag mig, jag kände att jag kommer ångra mig. Och om det är nåt jag är säker på så är det att jag inte vill komma hem och ångra nåt, för då kommer jag inte må bra när jag kommer hem. Nu kommer jag komma hem, vara klar med Australien, vara klar med mig själv, vara starkare än någonsin och vara redo att starta mitt liv hemma. Ett liv som jag vet, vill och hoppas komma innehålla dig.

Jag vet inte vad mer jag ska säga om det du skrev, jag har sagt exakt som jag känner Anton. Allt det jag skriver kommer från hjärtat, jag hoppas du känner mig så pass bra att du vet att jag alltid säger saker från hjärtat. Jag vet att vi kommer klara det här. Ibland är det tungt, väldigt tungt. Men när det är så för mig försöker jag tänka på hur, när och var vi kommer ses igen. Jag kan knappt vänta. Jag tror jag kommer explodera av känslor på flyget hem, jag kommer dö av längtan och en flygresa har nog aldrig tagit så länge som hemresan kommer göra.

Jag tänker på dig hela tiden, det behöver du inte vara rädd för att jag inte gör. JAG LOVAR. Och om du inte tror att jag tänker på dig efter allt detta så känner du inte mig.

kram

10 månader

DATUM:2010-11-25 KLOCKSLAG:04:06:09

Idag, exakt idag har jag varit hemifrån i 10 månader, helt sjukt!
Jag har precis lämnat in allt som ska lämnas in det här blocket, extremt skönt! Jag tänkte jag skulle visa er vad jag gjorde i ett av ämnena, Graphic Design 3. Vi gjorde ett event, och jag valde WHIRL music festival (tog inspiration fran Storsjöyran). Presentationen gjorde jag igår och det gick toppen, fick jätte bra feedback och jag känner mig jättenöjd.
.
Här är mitt arbete (vi gjorde en sales presenter också, men det är så komplicerad att förklara så jag lägger inte upp den, kanske en annan gång) :
.
Nu har jag helg och som alltid är det jätte skönt med helg då vi har blockslut. För det betyder inget att tänka på, eller iaf ingen skola att tänka på. JIPPI!
.
xoxo

sydney

DATUM:2010-11-23 KLOCKSLAG:05:08:11

Ja här kommer äntligen ett inlägg om Sydney. Sydney var helt underbart. Vi hade tur med allt, speciellt vädret. När vi var inomhus regnade det och när det var dags att vara ute så sken oftast solen på oss. Vi hann med mycket under våra 3 dagar. Operahuset, shopping, marknader, Chinese Garden, Darling harbour, goda luncher, mysiga middagar, en ute kväll på coolaste klubben jag någonsin varit på The Ivy, m.m. Vi bodde jätte bra på ett toppen hostel som heter WakeUp som låg mitt i staden med gång avstånd till allt. Det märktes att Sydney ligger längre söderut än Brisbane, det var mycket kallare och vi frös en del, men vi var glada för det! Jag tyckte om Sydney, men vad ska jag säga, jag bor ju i bästa staden i världen så det är svårt att slå det!

Nu tror jag bilderna får tala för sig själva. Se och njut!



xoxo

ge mig styrka

DATUM:2010-11-22 KLOCKSLAG:01:49:21

Ge mig energi. Ge mig styrka. Jag langtar till pa torsdag eftermiddag da forhoppninsgvis allt ar inlamnat...

unikt

DATUM:2010-11-20 KLOCKSLAG:06:40:02

Detta kallar jag musik..

birthday party

DATUM:2010-11-20 KLOCKSLAG:01:20:34

Ja igår var det storkalas. Vi firade mig och Katta. Vi började med mat och vin på Beachhouse. Efter det gick vi hem till oss för att fortsätta förfesten. Utanför vårat hus hittade vi Melker, Adde, Erik och Robin, Motala grabbarna som vi trodde var i Sydney hade bilat upp hit till Brisbane igen för att vara med på våran fest. Vi blev så himla glada över att se dom, dom var fin klädda, vita skjortor (se bilderna) och hade med sig partyhattar, vin och shots. Så himla goa! Efter kramkalas och sång tog vi hissen upp. Där festade vi, öppnade paket och spelade spel. När vi kände oss klara drog vi till Fridays. Där dansade vi natten lång. Tack alla som gjorde våran fest så himla bra!

Bilder från våran toppen kväll.



xoxo

RSS 2.0