JULMUST

DATUM:2010-10-31 KLOCKSLAG:11:16:34

Igår va väldigt kul, det får man sota för idag. HAHA. Jag har väl inte så mycket att mer att tillägga, lägger upp bilder på alla fina imorgon :)

Skypade precis med mina prinsessor. Jag och Charlotte fick både en hamster show och en konsert. Tänk att 30 minuter på skype kan göra mig så glad. Nej nu ska jag ta och äta upp min lyxiga middag, ris med bea och julmust (ikea) och titta på Harry Potter (andra Potter filmen för dagen).





xoxo

Surfers Paradise

DATUM:2010-10-30 KLOCKSLAG:00:11:33

Godmorgon! Tänkte bara göra er lite avis, nu drar jag till Surfers Paradise för att sola och bada hela dagen. Och Alva och Nadia, jag lovar er att jag ska akta mig för hajen, oroa er inte :)

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här

nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tyckts ta slut
vi har försökta att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt

det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut


xoxo

jag önskar mig

DATUM:2010-10-29 KLOCKSLAG:16:03:47

Anna (Emmys mamma) är här. Kändes så himla konstigt att träffa henne. Det kändes som det var nyss jag och Emmy sa hejdå till henne på Arlanda. Men det är NIO månader sedan, jag vet att jag tjatar, men hjälp vad tiden bara rinner iväg. Men ja, hon är här tillsammans med hennes kompis Ulrika, jätte mysigt att ha dom här.

Jag är så lycklig just nu.
Men på samma gång olycklig. Jag vet att ni inte kan förstå, men det är så jag känner iaf. Jag saknar (längtar) efter alla där hemma extra mycket nu när både Emmy och Katta har fått hit sina föräldrar. Jag har fått frågan vad jag önskar mig när jag fyller år. Jag önskar mig att NI kommer hit.

Nu ska jag ta och sova för imorgon väntar en fullspäckad dag. Med först Harbour town shopping center, Surfers paradise och sedan tillbaka till Brissy för att spöka ut sig inför Halloween festen med stort H!

Kollade igenom lite bilder från månaderna innan jag åkte, hittade lite bilder från nyår. Är bara tvungen att visa er denna. Jag älskar den här bilden.



xoxo

south bank fredag

DATUM:2010-10-28 KLOCKSLAG:23:34:06

Fredag är som ni säker vet vid det här laget lika med ledig! Vi får verkligen njuta av våra lediga fredag, för nästa block går vi måndag-fredag, suck.. Men men jag ska försöka att inte klaga, det är ju faktiskt bara 3 block kvar... Den här fredagen är ingen vanlig fredag, för idag kommer Emmys mamma hit, ska bli så himla kul!!! Jag, Skalet, Niklas och Nisse ska snart gå och lägga oss i South bank (fejk stranden i stan) för att njuta av det underbara vädret, älskar verkligen att sommaren har kommit!

Vid south bank stranden!


xoxo

Och varför skriver du H på dina grisar?

DATUM:2010-10-28 KLOCKSLAG:15:13:32

Idag i skolan gick det mycket bra. Fick mycket gjort och det känns som att jag börjar komma in på rätt spår. Det är jätte skönt att bara ha två ämnen. Inte för att vi har mindre att göra, vi har nästa mer att göra. Men nu kan jag fokusera bättre på dom två ämnen vi har!

Efter skolan städade jag köket och vardagsrummet, vi kör varannan vecka och idag var det min och Emmys tur. Efter det drog jag och Katta iväg till South bank för att gå på bio. Idag blev det The Social Network, filmen om Facebook. Mycket intressant och bra! På bion så visade dom en trailer till en film som kommer ut den 13 januari, vi blev en aning ledsna, 13 januari, då har vi bara en månad kvar här. Och om dom gör reklam för en film i januari måste det betyda att det börjar närma sig, jag hänger inte med! HJÄLP!

Vi går snart in i november månad, det känns verkligen INTE så. Jag fyller år snart och det är 30 grader ute, det går liksom inte ihop. Hur blir det då i december, lucia, julkalender? Jag vågar inte ens tänka på det. Men vi ska iaf ha julkalender varje morgon, Sunes jul såklart.



xoxo

PLUGG PLUGG, TRÄNA TRÄNA

DATUM:2010-10-27 KLOCKSLAG:12:51:24

Så ja, plugg plugga, träna träna är ungefär vad jag hinner med just nu. Skola 8-5 idag, ett lätt träningspass på löpbandet och nu plugga, sen sova. Tycker inte riktigt om 8-5 dagar, gillar att hinna med lite mer, speciellt när vi har så mycket att göra. Ni som känner mig vet att jag gillar att ligga steget före, så jag ger järnet nu så kommer jag kanske kunna slappna av lite mer sen när Emmys mamma är här. Nu har vi sjukt svåra ämnen, så även om jag kämpar nu vet jag inte om jag kommer kunna slappna av, men jag hoppas!

Annars så händer inte så mycket, vi var och fixade lite halloween saker idag. Jag ska vara pirat som är halvt skelett, ni vet som i pirates! Ska bli kul att ha lite maskerad och festa lite i helgen. Var en månad sedan sist jag festade så det är på tiden tycker jag, haha. Hmm, vad mer har jag på hjärtat, JO jag fick 5a i det sista ämnet också, Street Shoes mockup hemsidan som jag visade er förut :) Jätte glad över det!

Nu ska jag plugga lite, sen kanske det blir lite Harry Potter, måste ju värma upp med alla filmerna innan nästa film släpps på bio!

<3


xoxo

YRA

DATUM:2010-10-26 KLOCKSLAG:05:01:00

Ja så var det nya blocket igång, rivstart kan man minst kalla det. 8.15 igår fick vi reda på att vi hade den största uppgiften sedan vi började skolan. Så det var bara att sätta igång direkt, tur att jag hade haft lång helg så jag var utvilad och redo! Vi ska fixa ett event. Antingen ta ett event som hålls i Australien och hålla i det i Sverige eller tvärtom. Jag har valt Storsjöyran fast ha det i Surfers Paradise och eftersom jag då måste byta namn på eventet heter det nu WHIRL festival (eller The Big WHIRL festival, har inte bestämt än).

Jag har kommit igång med history, competitor analysis, current strategy och snart hoppas jag kunna börja med själva designen. Vi ska designa logga, slogan, event maskot, t-shirt eller liknande, sales presenter, en till logga där vi har ett flygbolag med och en broschyr åt WHIRL festival och flygbolaget. Så som ni ser, vi har en del att göra. Men jag hoppas jag får mycket gjort nu i början så jag har tid att hitta på massa roliga saker nu när Emmys mamma kommer!!

Vi har fått betyg i två av våra tre ämnen från förra blocket. Och jag är super stolt över mig själv igen! Jag har fått fyra 5or och en 3a hittills, vilket betyder nästan fullpott!!! Wiii, det gjorde så jag blev liiite mindre skolless. Visst, betygen kommer inte synas sen när jag kommer hem och ska visa upp min portfolio men det är alltid kul att lärarna tycker om det man gör, dom är ju trots allt väldigt duktiga på det dom gör.

Ibland har vi såhär kul i skolan, haha. Älskar min klass!



Nu ska jag ner och pumpa muskler, idag blir det benen som får jobba!

xoxo

mycket händer i brissy

DATUM:2010-10-25 KLOCKSLAG:10:32:56

Glömde berätta, det är mycket som händer nu i Brisbane och Queensland. Imorse blev vi omdirigerade av polisen på väg till skolan och sedan får vi höra om en monster haj som tydligen härjar runt Stradbroke Island.

Läs på dom här länkarna:

http://www.couriermail.com.au/news/bomb-threat-emergency-in-cbd/story-e6freon6-1225943052978

http://www.3news.co.nz/Monster-shark-returns/tabid/417/articleID/182955/Default.aspx

xoxo

9 månader

DATUM:2010-10-25 KLOCKSLAG:10:28:32

HJÄLP!!! Månaderna bara försvinner. Idag har jag varit hemifrån i exakt 9 månader. Det är helt obeskrivligt, det känns verkligen inte så länge ibland, men ibland känns det som jag varit borta i en evighet! 9 månader utan min familj, mina vänner, mitt allt. Jag är så glad att jag har mina vänner här nere och att jag trivs så bra som jag gör, annars skulle jag aldrig klara detta. Men jag klarar det här, jag lever i Australien, pluggar och njuter av mitt liv.

I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära
så underbart nära

Och jag trodde jag fann dig
men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit nån
så såg jag att drömmen inte var sann




xoxo

min helg

DATUM:2010-10-24 KLOCKSLAG:23:43:35

Ja som ni såg i mitt tidiagre inlägg så har min helg varit den bästa på länge.

I fredags var vi på Wet 'n' Wild waterpark och på kvällen tog vi det bara luuugnt.

I lördags var det upp tidigt (igen) för att åka till Gold Coast och Surfers Paradise. Där var det strålande sol, 30grader varmt och helt underbart. Äntligen kom solen tillbaka och stranden och jag fick ett mycket kärt återseende! På kvällen var det sushi och ett berömt dessert ställe på schemat, åt tills jag storknade.

I söndags var det upp tidigt (igen) för att bege oss till guldkusten (igen, tredje dagen i rad). Där var det nämligen dags för V8 600 Championship, bil race alltså. Och eftersom våra kära Event vänner jobbade där så fick vi gratis biljetter. Och det var en toppen dag, strålande sol (igen), massa glad männsikor och massa bilar, det var så sjukt mycket roligare än vad jag trodde. Ja som ni kan se, det har verkligen varit en TOPPPPPPPEN helg!

(ursäkta dåliga bilderna men hade bara min mobil med mig)


xoxo

kortfattad

DATUM:2010-10-24 KLOCKSLAG:14:17:33

Jag är tydligen kortfattad nu för tiden.

Jag har haft den bästa helgen på väldigt länge! Jag berättar allt imorgon. GODNATT MIN SKATT

xoxo

Stranden

DATUM:2010-10-23 KLOCKSLAG:10:22:23

STRANDEN HELA DAGEN, SOL HELA DAGEN. JAG GILLAR'T!

Det var allt jag hade att säga om min dag.

xoxo

wet 'n' wild

DATUM:2010-10-22 KLOCKSLAG:09:26:51

Var uppe med tuppen idag för att åka till stranden. På väg till stranden var det mulet så vips som det var så bestämde vi oss för att åka till Wet 'n' Wild Waterpark som ligger på vägen till Surfers. Där har vi spenderat hela dagen. Molnen försvann lika fort som dom kom och solen har skinit på oss hela dagen. Jag undrar vad jag har gjort för att förtjäna ett sånt här liv. Jag älskar mit liv just nu. Vi köpte VIP pass till så nu har vi fri tillgång till Wet 'n' Wild, Dream World (nöjespark) och Seaworld (zoo) fram tills juni nästa år!

Mina bullar blev så sjukt uppskattade igår så ikväll ska jag lära brassarna hur man bakar äkta svenska kanelbullar. Ska bli riktigt kul och intressant, haha. Annars flyter allt på som vanligt, vi har ingen skola att tänka på i helgen eftersom det var blockslut i torsdags, så vi njuter av våran soliga helg!

Imorgon blir det definitivt stranden. Då drar vi till Surfers Paradise och på weather forecast visar dom att det ska bli kanon väder imorgon, jag hoppas att dom har rätt för en gångs skull!





xoxo

bullbak

DATUM:2010-10-21 KLOCKSLAG:07:44:16

Ja det här med att baka bullar i Australien är inte så lätt som man tror. Det är inte direkt som i Sverige. Dom har inte vanlig jäst, dom har "dry yeast" och det fungerar tydligen inte alls som vanlig jäst. Men men, jag gjorde ett fösök! Så nu har jag bakat cirka 40 bullar med kanel. Men det är inte bara jästen som inte är som hemma. Våran ugn är lite speciell för man kan inte se hur många grader man ställer in för det är bort skrapat. Så jag drog på en chansning, gick lite på känn, haha. Första bullarna blev lite brända men sedan gick det bra. Jag tror dom kommer bli uppskattade!!

Här är bildbevis, jag hann även med att göra ett armband till Igor som fyller år, medans bullarna jäste.



xoxo

längtan

DATUM:2010-10-21 KLOCKSLAG:03:33:55

I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära
så underbart nära

Och jag trodde jag fann dig
men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit nån
så såg jag att drömmen inte var sann

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig

För jag trodde att du fanns och väntade mig
Ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött

Cajsastina Åkerström och Åsa Jinder - Av längtan till dig

Jag kan inte lyssna mig trött på den här låten. Den passar så otroligt bra på mig, vartenda ord.
xoxo
RSS 2.0