FRAMME I NZ

DATUM:2011-02-28 KLOCKSLAG:07:20:24

Så var vi framme i NZ. Känns helt overkligt och när vi flög in över Queenstown var vi alla helt tagna, SÅ VACKERT. Så det var kärlek vid första ögonblicket. Vi har bokat in oss på ett hostel för natten och imorgon ska vi hämta vårat hem för de närmaste 8 dagarna, en campervan från Wicked Campers. Vi har planerat de första dagarna som kommer spenderas här i Queenstown med Skydiving för Charlotte och Niklas och massa Hiking för mig och Emmy. Ska bli riktigt kul att få ge oss ut på äventyr! Vi fick lite internet där vi bor nu så därför tänkte jag passa på att berätta att resan gick bra, efter många tusen tårar kom vi iväg. Men sen som jag skrev kommer vi bo i en van, så det blir inte så mycket inlägg framöver. Men nu vet ni att allt är bra och att jag redan är helt kär i NZ!

xoxo

HEJDÅ PÅ RIKTIGT

DATUM:2011-02-27 KLOCKSLAG:12:58:09

Haft tre helt underbara dagar. Fiskade räkor och var på Wet'n'Wild i fredags och stranden lördag och idag. Men hela tiden alla dessa hejdån som jag varit inställd på länge men ändå blir så jobbiga. Jag är redo att åka hem men ändå blir allt så jobbigt när man måste säga hejdå, och det är inte hejdå på ett år det kan vara hejdå för alltid. Hejdå Brisbane, hejdå huset, hejdå stranden, hejdå hejdå hejdå, snyft... Har redan gråtit massor och imorgon blir det hejdå på riktigt. Men jag ska vara positiv, ut på nya äventyr, nya upptäckter. Och snart hemma, underbara hemma. Jag är så splittrad, känns som att jag ska gå mitt itu, jag vill typ gå itu så jag kan vara på två plater samtidigt.

Men nu ska jag sluta gråta och vara glad. Jag har så mycket att se fram emot. Ett helt liv! Jag kommer vara världens lyckligaste när jag sätter min fot på Åre/Östersund flygplats och får se mina prinsessor och mina familj. Jag kan inte beskriva vad dom betyder för mig, allt. Men nu först, NZ och Bali, och ett underbart äventyr!

Pratade med Alva och Nadia en sista gång på skype innan jag beger mig till NZ och Bali.
Och Nadia blev så ledsen för att vi inte kan prata när jag är ute och reser. Men 39 dagar kvar, sen får jag hålla dom i mina armar, älskade systrar.

Såhär ledsen kan man bli när storasyster varit borta för länge och inte kan komma hem nu med en gång.




ps. Johanna S, hon håller i våra små klistermärken med kort på oss, du vet dom som vi alltid tog när vi va på stan när vi var yngre. Hon sover med dom under sin kudde. ds.

xoxo

14 MÅNADER

DATUM:2011-02-25 KLOCKSLAG:07:27:48

Kan vara mitt sista inlägg på ett tag. Jag kommer inte blogga mycket nu på resan, kanske kommer nåt inlägg om tid, internet och ork finns. Men kommer bara släppa alla måsten och bara vara och göra det jag känner för. Jag ska njuta till fullo av slutet på mitt äventyr, sista delen i ett långt, underbart äventyr. Jag kan inte skriva det nog, jag har inte fattat att det redan har gått 14 månader, exakt idag faktiskt. 14 månader sedan jag rörde svensk mark och på måndag lämnar jag Australien.

Idag ska jag på Wet'n'Wild för att leka av mig lite och få bort lite jobbiga tankar. Hejdå tankar. Lördag och söndag kommer spenderas i Coolangatta. Stranden, havet och mys. Perfekt avslutning. Och på måndag kl 6.00 står vi på flygplatsen på väg till NZ.

Känns toppen att jag får avsluta min Australien resa i favvo stället Coolangatta.


Våra planer för resan.
Vi landar i Queenstown, kommer spendera några dagar där. Sedan får vi se vad vi känner för, vi har ju en campervan som vi kommer köra runt i och sova i, men vi vet redan nu några platser vi vill se. Den 9 mars kommer vi lämna bilen i Christchurch. Nej tänker väl alla nu, men det kommer gå bra, vi ska bara lämna bilen och sen åka därifrån, ut till flygplatsen. 6.40 den 10 mars flyter planet som ska ta oss till Indonesien, Bali. Där ska vi ta dagarna som dom kommer och njuta av att koppla av utan stress, skola och måsten. Bara göra exakt som vi känner. Så nu vet ni vart ni har mig under mars och en del av april månad.

Ta hand om er hemma och var inte allt för orolig för mig. Innan ni hinner inse det står jag hemma igen och knackar på eran dörr och vill ha fika. Snart syns vi!

xoxo

HEJDÅ MITT KÄRA BRISBANE

DATUM:2011-02-24 KLOCKSLAG:13:45:09

Hejdå världens underbaraste stad. Idag spenderade jag min sista dag i Brisbane, för den här gången. Det här är inte ett hejdå för alltid, bara för ett tag. Jag kommer och hälsar på dig när du minst anar det, så gråt inte (översvämma inte). Tack för det här året!



xoxo

JAG SAKNAR

DATUM:2011-02-24 KLOCKSLAG:04:34:20

Det är väldigt konstigt ibland vad jag saknar hemma. Jag trodde jag skulle sakna andra saker än vad jag gör, stora saker. Men det är dom små sakerna jag saknar mest, vardagssakerna. Jag saknar att kunna ta bilen och åka till mamma eller pappa och hälsa på. Jag saknar att vakna en lördag och ligga kvar under det varma duntäcket för att det är så kallt i rummet. Jag saknar att ta på mig mössa och tjocksockar och gå ut på en promenad en fin vinter dag. Jag saknar att använda mina jackor och halsdukar. Jag saknar att sluta tidigt, gå till Alva och Nadias dagis, gå genom grinden och titta på dom genom fönster innan jag går in och hämtar dom. Jag saknar att ha mitt kök och mina köksredskap. Jag saknar att sätta mig i en kall bil och vänta på att värmen börjar komma. Jag saknar att tända ljus utan att det blir för varmt i rummet. Jag saknar att grilla korv. Jag saknar att känna att jag har Alva och Nadia abstinens efter några dagar utan dom. Jag saknar att kunna ringa till alla. Jag saknar att känna att det inte finns tid till nåt annat än jobb och fotboll. Jag saknar att kunna gå barfota utan att vara livrädd. Jag saknar att köra bil på rätt sida. Jag saknar alldeles för mycket. Jag saknar allt. Jag saknar hemma.


Jag är klar med Australien nu. Jag har upplevt mycket. Det är dags att avsluta kapitlet Australien.

 

xoxo

KLAR

DATUM:2011-02-24 KLOCKSLAG:04:29:12

Jag är klar. Jag har klarat det. Jag har packat ner ett helt år i två resväskor. 30kg kommer bli hemskickat och 13kg kommer bäras med på nästa äventyr, NZ och Bali.



xoxo

TA TID OCH TITTA

DATUM:2011-02-23 KLOCKSLAG:12:31:44



xoxo

<3 BRISBANE

DATUM:2011-02-23 KLOCKSLAG:11:35:56

Nedräkning. 1 dag kvar i Brisbane, 3 dagar kvar i Coolangatta, sen är det hejdå Australien. Kan inte förklara hur mycket jag tycker om Brisbane, en stad jag lätt skulle kunna bi i resten av mitt liv. Synd bara att det inte ligger i Sverige, kan man flytta en hel stad? I så fall önskar jag mig det. Snälla Jultomten, det är överst på min önskelista.

Idag har jag haft en mysdag med Ymme. Åkte in till henne och hjälpte henne lite med packningen, åt lunch, gick en härlig promenad och gjorde oss iordning. För ikväll har vi varit på middag med Tomas, Maja och Tuva. Och såklart blev det Freestyle efterrätt. Så nu är jag väldigt mätt och belåten.

Just det glömde berätta att jag var på bodypump igår. Hade totalt glömt bort hur effektivt och roligt det är. Det känns i kroppen idag vill jag lova och imorgon får jag se om jag kan ta mig ur sängen och gå på ett till pass. När jag kommer hem önskar jag mig ett gymkort så jag kan gå på bodypump och andra pass. Oj tomten, det va visst två önskningar i ett inlägg, hoppas du hann notera båda önskningarna.

A little bit of Queensland (efterrätten jag tog).



xoxo

BORN THIS WAY

DATUM:2011-02-22 KLOCKSLAG:06:35:11





xoxo

DET ÄR SÅ TYPISKT

DATUM:2011-02-22 KLOCKSLAG:03:53:53

Vi kommer till Australien, det är en bombman som vill spränga Riverside, översvämningar i norr som vi blev fast i, översvämningar i Brisbane, cykloner. Och NU, jordbävningar i NZ, Christchurch, staden som vi ska flyga till Bali från. Tur att vi inte planerar att stanna där väldans länge. Nu blir det nog så att vi bara åker dit och flyger därifrån om det ska fortsätta såhär. Alla där hemma, ni behöver inte oroa er. Vi kommer mestadels vara i Queenstown i NZ och vi kommer inte äventyra våran säkerhet på nåt sätt. Men det är så typiskt att allt händer oss.

http://www.news.com.au/world/quake-aftershock-hits-christchurch/story-e6frfkyi-1226009960218
http://video.news.com.au/1808403836/Earthquake-in-New-Zealand

xoxo

HUR SKA JAG LYCKAS?

DATUM:2011-02-22 KLOCKSLAG:02:26:50

Skulle kliva upp vid 7 idag för att få hela dagen, behöver varje sekund, men sängen var alldeles för skön och ögonlocken alldeles för tunga. Men vid 9 klev jag upp, åt en banan och drog ut på en springtur. Det var mulet när jag började springa men efter några minuter blev det klarblå himmel, typiskt. Men men, 45 minter senare har det aldrig varit så skönt med en iskall dusch.

Nu har jag gjort ett till försök till att försöka packa
och jag kommer hela tiden fram till samma sak, det är omöjligt. Jag har slängt massor redan och mer vill jag inte slänga men ändå får jag knappt plats med hälften av de jag vill. Aja, just nu kommer jag på tusen andra saker jag måste göra istället för att ta tag i packningen, som att skriva ett blogginlägg, haha. Nej jag måste ta tag i det här. Imorgon måste jag vara klar.

Och får inte glömma att idag är min mormors födelsedag, GRATTIS MORMOR!



xoxo

KAN JAG FÅ ETT STYCKE FRISK LUFT?

DATUM:2011-02-21 KLOCKSLAG:08:31:25

Min dag. Vaknade, pratade med en väldigt speciell person vilket ledde till att jag fick småspringa till bussen. Jag hann till bussen men under de 5 minuter som jag sprang hann jag bli rejält svettig. Idag är det nämnligen 34 grader och 80% luftfuktighet. Det är varmt, nästan för varmt, allt är fuktigt och det är sjukt tungt luft. Aja, till bussen kom jag iaf. På stan träffa jag Emmy och jag shoppade alldeles för mycket men det va ju faktiskt min sista sväng i Brisbane, ni förstår inte hur tungt det känns att säga.. Vi fikade på favvo stället The Coffe Club och försökte få lite frisk luft. Idag skulle jag ge mycket för en kall vinterdag, ett stycke frisk luft.

Nu är jag hemma efter en bra dag på stan.
Har precis lagat Chili och försöker att inte svettas bort genom att sitta cirka 20cm från fläkten (vi har ingen AC i huset där jag bor). Det har varit sol hela dagen men nu är det storm. Det har blixtrat och åskat i ungefär en timma och det ösregnar. Det åskar så mycket att jag blir rädd. En gång var det så nära att jag va tvungen att hålla för öronen, så högt var det.

Idag har jag även börjat packa. Vilket känns sådär och som en omöjlighet. Jag kommer få slänga så mycket. Och jag hatar att slänga, vad ska jag slänga? Aja tur jag har två dagar till på mig. Nu ska jag ta en paus i packande och kolla på Pearl Harbour, underbar film. Sen om stormen kan sluta ska jag försöka ta mig en springtur i värmen!

Dålig bild men såhär ser mitt försök till en början att packa ut:



xoxo

DO NOT SPEAK AS LOUD AS MY HEART

DATUM:2011-02-21 KLOCKSLAG:00:49:41

 

Come up to meet you, tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are

I had to find you
Tell you I need you
Tell you I set you apart

Tell me your secrets
And ask me your questions
Oh, lets go back to the start


Running in circles
Coming up tails
Heads on a science apart.

Nobody said it was easy
It's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard

Oh, take me back to the start.

I was just guessing
At numbers and figures
Pulling the puzzles apart

Questions of science
Science and progress
Do not speak as loud as my heart


Tell me you love me
Come back and haunt me

Oh, and I rush to the start

Running in circles
Chasing our tails
Coming back as we are

Nobody said it was easy
Oh it's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be so hard

I'm going back to the start


xoxo

CAUSE YOU'RE AMAZING JUST THE WAY YOU ARE

DATUM:2011-02-21 KLOCKSLAG:00:34:00

SEGLING

DATUM:2011-02-20 KLOCKSLAG:23:06:41

Vem kan segla förutan vind,
vem kan ro utan åror,
vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar?

 

Jag kan segla förutan vind,
jag kan ro utan åror,
men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar!

 

Fotograf Emmy Häggkvist

xoxo
RSS 2.0