Mördarblock

DATUM:2010-05-31 KLOCKSLAG:13:44:49

Så var det nya blocket igång. Och här ligger vi inte på latsidan inte. 8-5 måndag-torsdag och 8-1.30 fredag. Idag kickade vi igång med webdesign och graphic design 1. Vi har en ny lärare i graphic design 1 och jag kan lova er att alla blev en aning chockade när han drog igång. Han är stenhård, inget snack, ingen musik, stänga dörrar, full fokus hela tiden och fullt ös från sekund ett. Han verkar dock väldigt bra, han vet vad han snackar om och han har mycket erfarhet men det ska bli kul och intressant att se hur mycket han kommer kräva av oss.

Jag och Emmy provade en ny maträtt idag till middag. Anna Skipper hade de som förslag på sin hemsida, nyttiga plättar. Hon hade dock det som förslag till frukost men vi blev så sugna på dom så vi gjorde några till middag och några till morgondagens frukost. Det blev supergott så det va absolut inte sista gången vi gör dom! Nu har jag precis kommit hem från 5km på löpbandet och ska snart mysa ner mig i sängen med film, äpple, kanel och mandel. Imorgon väntar en ny tuff skoldag, heldag med webdesign och graphic design 1.. Jag längtar redan till helgen, då ni händer det grejer!!

Jag saknar min kära bror, speciellt nu under studenten..



xoxo

Fridays

DATUM:2010-05-29 KLOCKSLAG:08:13:03

Igår var en mycket lyckad kväll, tack alla! Vi firade Nisse med sång, tårta, cupcakes och present. Han ska få hoppa bungyjump nästa helg, på sveriges nationaldag om allt går som planerat :) Ska bli grymt kul! Jag ska dock bara med och titta när dom andra hoppar, ska mycket till innan jag vågar hoppa!

Nu ska jag göra mig iordning för att om cirka en timma åka iväg på fashion show inne i city. Det är nåt företag som heter fashion tv som har någon tillställning som vi ska kolla in innna vi går till Matilda (en tjej som också går graphic design) och fira henne för att hon fyller år imorgon. Så nu ska jag ladda inför det med musik, smink och lite vin!



Take Care!

xoxo

End of the block!

DATUM:2010-05-27 KLOCKSLAG:10:22:35

TORSDAG och end of the block! TORSDAG och weekend! Härligt härligt härligt! Alla assessments är inlämnade, allt är klart och nu kan vi njuta hela helgen utan att behöva tänka på några uppgifter alls, jag älskar alla helger men helgerna när blocken är slut är oslagabara!!

Dagen idag började med ett härligt body pump pass klockan 6 imorse. Sedan har vi haft en presentation inför klassen och en inlämning. Efter det tog jag och Katta en promenad till vår blivande lägenhet och betalade en deposit. Vi fick lite info om när, var och hur vi kan flytta in. Så nu är det spikat, den 9 juli åker flyttlasset mot city och the valley! JIPPI!

Ikväll ska  jag, Emmy, Sanna och Charlotte gå på 3D bio, Streetdance, ska bli mysigt. Härligt firande över att blocket är över. Och imorgon blir det annat firande, då ska vi nämnligen fira att Nisse fyllde år i onsdags. Så det blir kalas här på Genesis innan vi drar in mot stan och troligtvis Fridays :)

Här kommer bilder från förra helgens bravader:



xoxo

Bilder från Vinni's Brithday

DATUM:2010-05-26 KLOCKSLAG:09:54:08



Nu fick ni mycket att titta på :) Hoppas jag lyckats förmedla lite av känslan. Det är svårt men jag har gjort ett försök iaf. Älskar iaf objektivet jag har använt här (har lånat Emmys tills mitt kommer ner)!

xoxo

Bilder från våran picknick i parken

DATUM:2010-05-26 KLOCKSLAG:09:24:00



Underbara Australien <3 För varje dag som går älskar jag detta land mer och mer.. Man kan inte förstå innan man har varit här.. Jag älskar värmen, folket, skolan, staden, stränderna, ja ALLT!

xoxo

En sak till som gör denna måndag underbar:

DATUM:2010-05-24 KLOCKSLAG:11:21:20

Vi fick nyss reda på att vi har blivit godkända av ägarna för lägenheten. Så vi flyttar in den 9 juli!!! JIPPPPIIIII!

Snart sitter vi där i lägenheten brudar, 30:onde våning, utsikt över Riverside, 15 minuters gångavstånd till skolan/city och krypavstånd från Fridays, jag längtar som en toooook.

xoxo

Grattis Mamma!

DATUM:2010-05-24 KLOCKSLAG:08:40:31

Idag är ingen vanlig dag för idag är min mammas födelsedag, hurra hurra hurra!
Grattis världens bästa mamma på din dag. Jag saknar dig <3




Måndag idag. Härliga måndagar, är dom inte underbara? Eller hur var det nu igen... Men idag har faktiskt varit en mycket bra måndag. Var i skolan till cirka tolv, åkte hem, handlade, kikat film och nu ska jag plugga lite. Senare blir det träning, antingen body step eller så blir det jag och min vän löpbandet! Idag fick jag även reda på betyg i kursen Design and Culture. I det ämnet har vi ritat två saker för hand, en poster och ett cd cover och vi har skrivit en uppsats. Och jag är så lycklig, jag fick 5or i alla så jag fick högsta betyg, PD :) Det trodde jag inte om mig, så därför är jag extremt stolt över mig själv!

Det var allt jag hade på hjärtat idag.

xoxo

Picknick

DATUM:2010-05-22 KLOCKSLAG:04:35:51

Klockan är halv 1, solen skiner och det finns inte ett moln så långt ögat kan nå! Det betyder picknick med gänget och sedan fotboll. Låter underbart i mina öron! Nu måste jag rusa över till brudarna så dom inte behöver vänta på mig.

Take care!

Vad är en bal på slottet?

DATUM:2010-05-21 KLOCKSLAG:08:33:10

Idag är det fredag och vi är lediga, njuter av detta eftersom jag vet att vi inte kommer vara ledig fredagar nästa block. Denna fredag har varit väldigt lugn hittills, jag har tränat, kikat lite film, myst med brudarna. Men nu slåt kl snart 5 och då blir det ändring på det. Då är det grillning och vin som gäller, jag tror vi blir ett helt gäng som äter tillsammans, super kul. Sedan drar vi in till Fridays och dansar!

Idag har brorsan sin första bal. Och nu förstår inte hur mycket jag skulle vilja vara där. Det känns så tungt att inte få vara med och uppleva hans student. Det är sjukt vad tiden går fort också, jag tog ju nyss studenten och gick på bal?



xoxo

HOMEWORK!

DATUM:2010-05-19 KLOCKSLAG:12:40:27

Ja ni, jag hinner inte uppdatera så mycket idag. Kom hem vid halv 6, har lagat middag, pluggat massor och nu är klockan redan halv 9. Jag är helt slut för jag klev upp 5.30 (!) idag för att börja dagen med en springtur. Vilket var otroligt skönt men det känns i kroppen nu, det kommer bli en tidig kvälll ikväll! Så nu ska jag bara måla lite till och sedan lägga mig och kika på film och troligtvis somna till den!

En sak till bara som jag inte får glömma. Vi fick en extra uppgift av våran lärare Melissa. Om vi hann skulle vi göra en flyer till ett företag och jag hade lite tid över förra veckan på lektionen så jag gjorde det. Och idag kom det företaget till skolan och ville prata med mig om min flyer. Dom tyckte om den jätte mycket och ska kanske använda den både i en tidning, på en hemsida och kanske skicka ut den. Och jag får ha mitt namn och så på den så alla ser att det är jag som gjort den. Jag ska bara byta lite färger och text imorn och sedan skicka final till dom. Så nu håller jag tummarna för att dom kommer använda den!!

Nu säger jag Godnatt!

xoxo

School

DATUM:2010-05-18 KLOCKSLAG:07:25:59

Just nu är det School, school, school som fyller dagarna. Vi börjar 8 varje dag, har lektioner hela dagarna och när jag kommer hem är det plugg som gäller. Igår satt jag och skrev på min rapport i Design and Culture. Det jag hann med igår var att gå och träna, annars skrev jag hela kvällen. Och jag är stolt över mig själv för jag blev klar. Så nu har jag en sak mindre att tänka på. Men det är fortfarande många assessments kvar.. Så nu ska jag, gisssa? PLUGGGGGGGA såklart!

Här har ni min klass i Bratz dolls. En activity som vi gjorde på Photo Imaging lektionen, alla skulle göra sig själv som en Bratz doll och sen gjorde våran lärare ett klassfoto av allas dockor, snygga va? :)



xoxo

The weekend

DATUM:2010-05-17 KLOCKSLAG:09:53:29

Helgen har varit mycket bra. Min hemlängtan försvann mer och mer och jag blev på betydligt bättre och gladare humör under fredags kvällen. Jag gick över till brudarna i unit 2 och tog ett glas vin. Lite senare på kvällen tog vi på oss våra high heels för att göra stan osäker, nattklubben Fridays var målet. Där dansade vi och hade trevligt tills fötterna var ömma och tröttheten kom smygande. Tur jag har träffat så underbara vänner här nere som kan få mig att må bättre när jag är nere, tack alla ni!

Lördagen erbjöd som vanligt lite fotboll!! Vi började med picknick vid fotbollsplanerna (se bilderna nedan). Jätte härligt väder och det kändes precis som en svensk sommardag. Efter det gick jag och Sanna hem, fixade oss lite och klädde på oss lite för att senare gå till planerna igen. Efter det satte vi oss och lyssnade på musik, tände ljus och gjorde oss redo för att åka in till Limes där Emmy jobbade. Vi var på Limes ett tag, minglade lite och sen drog vi vidare till The Valley där vi dansade ännu en natt :)

Igår tog jag det bara lugnt
. Kikade lite film, pluggadet lite och det blev en tidig kväll.
Idag började vi kl 8 och skulle sluta kl 5 men idag gick vi till Art Gallery för att kika in en konstnär där som hade en utställning av skulpturer som såg precis ut som människor. Det är jätte svårt att förklara med det kommer bilder om någon dag då jag har fått bilderna från Nisse. Det var iaf hur fränt som helst! Kom hem vid 2 tiden och har pluggat sedan dess. Nu ska jag alldeles snart springa iväg till gymmet med Charlotte. Och apprå det, tror jag måste köpa mig ett par långbyxor som jag kan träna i, det börjar bli på tok för kallt här i Brisbane nu!!



xoxo

Lägenheten

DATUM:2010-05-14 KLOCKSLAG:08:13:13

Idag var vi och kikade in lägenheten som vi kanske ska flytta till i juli. Och jag säger bara JAJAJAJA! Jag vill flytta dit. Utsikt över hela riverside, våning 30, underbar pool och bbq område, ja den hade nog allt som man bara kan önska sig som student i Brisbane. Så nu är det bara att hålla tummarna för att vi får den!

För övrigt har jag hemlängtan idag, första dagen som jag riktigt känner det. Vet inte vad som hände idag eller jag tror det började redan igår när jag skypade med mina prinsessor, pappa och alla. Såg brorsan i hans kostym och då slog det nog mig på riktigt att jag missar verkligen hans student och det gör ont. Sedan pratade jag med Alva och Nadia och dom bara växer och växer hela tiden. Jag vill ju egentligen inte åka hem eftersom jag trivs så bra här, men jag vill ju inte missa allt hemma heller... SPLITTRAD TJEJ!

Men nu ska jag försöka rycka upp mig, jag ska ta en powernap, städa rummet och sedan ringa lite samtal och hitta på något roligt ikväll, så jag inte gömmer mig under täcket hela kvällen!

xoxo

Homesick

DATUM:2010-05-14 KLOCKSLAG:02:43:42

Come up to meet you, tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are.
I had to find you, tell you I need you,
Tell you I set you apart.

Tell me your secrets and ask me your questions,
Oh lets go back to the start.
Running in circles, Comin' in tails
Heads on a science apart.

Nobody said it was easy,
It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard.


Oh take me back to the start.

I was just guessin' at numbers and figures,
Pulling the puzzles apart.
Questions of science, science and progress
Do not speak as loud as my heart.

And tell me you love me, come back and haunt me
Oh and I rush to the start.
Runnin' in circles, Chasin' tails
Comin' back as we are

Nobody said it was easy,
Oh it's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be so hard.

I'm goin' back to the start.

Great day

DATUM:2010-05-12 KLOCKSLAG:23:27:36

Humöret är på topp idag! Dagen börjar med skola 8-1.30 efter det väntar stan med Ymme och middag i botaniska trädgården, MYS! Sedan väntar typ hela klassen, då ska vi på bio Robin Hood. Så jag menar, hur kan man inte bli på bra humör när man tänker på vad dagen har att erbjuda :)

Igår i skolan började bra.
Gjorde klart min assessment med Melissa, ett newsletter på tre sidor. Men sen sa det stopp, hade photo imaging och det stod helt still. Ingen inspiration alls... Så jag satt i typ 4 timmar utan att komma på något, humöret i botten och en aning panik känsla. Men idag är det nya tag, ska banne mig komma på nåt yber bra!

XOXO

RSS 2.0